Günümüzde kadınların olduğu kadar erkeklerin de ortak kabusu haline gelen selülitten kurtulmak için her geçen gün yeni bir yöntem geliştiriliyor. Son dönemde cilt canlandırmada kullanılan PRP enjeksiyonlarında sonra PRP’yi mezoterapik yoldan selülit tedavisinde kullanma; bölgesel küçülme, sıkılaşma ve selülitlerde azalmayı sağlıyor. Sonuç: MezoPRP tedavisi selülitle savaşta önemli bir başarıyı getiriyor.
Selülit nasıl oluşur?
Selülitin oluşma sebeplerini hormonal ve dolaşım sistemindeki bozukluklarda aramak gerekir. Bu rahatsızlığın başlangıcı kadınlarda; genç kızlık dönemindeki regl sıkıntılarıdır. 14 ile 28. günler arasında vücut su tutmaya başlar. Kanama ile ödem çözülür fakat özellikle selülitin oluştuğu bölgelerde bu ödemin tamamı çözülmez ve giderek dokulara baskı yapmaya başlar. Bu baskı, daha sonra damarları etkiler ve kan dolaşımında durgunluk yaratır. Hem taze kan hem de kirli kan dolaşımındaki bu durgunluk doku beslenmesini bozar. Özellikle derialtı yüzeysel yağ dokusunda sonra da derin yağ dokusunda bozukluk yaratır. Bu yağ hücreleri şişer ve bölge kabalaşmaya, bölgesel olarak şişmanlamaya başlar. Şişen yağ hücrelerinin etrafındaki dokuya sağlamlık ve esneklik veren bant şeklindeki iplikçikler, elastikiyetlerini yitirir ve yapıştıkları deri kısmını içeri çeker.
Selülitten kurtulmada son yöntem: MezoPRP
Bacaklarda çukurlar veya portakal kabuğu görüntüsü oluşur. Hareketsiz kalan, spor yapmayan, aşırı tuzlu yiyen kadınlarda giderek alınan kilolar bacakların kalınlaşmasına, selülitin artmasına yol açarken bu durum erkeklerde de göbeklenmeye sebep olur. Kilo verilmeye başlansa bile bu bölgelerdeki geriye gidiş çok yavaş olur. Bu bölgelerin tedaviye ihtiyacı vardır. Tedavide mezoterapi çok etkilidir. Son dönemde cilt canlandırmada kullanılan PRP enjeksiyonlarından sonra PRP’yi mezoterapik yoldan selülit tedavisinde kullanma; bölgesel küçülme, sıkılaşma ve selülitlerde azalmayı sağlıyor. Mezoprp tedavisi selülitle savaşta önemli bir başarıyı getiriyor.
PRP yöntemi nedir?
PRP (Platelet Rich Plasma); trombositlerden zenginleştirilmiş kan sıvısıdır. Bir hastadan alınan bir miktar taze kanın bazı işlemlerden geçirilerek bileşenlerine ayrıştırılması ve elde edilen trombositlerden zengin bu sıvının yine aynı hastanın cildine gençleştirmek, tazelemek, yenilemek amacı ile zerk edilme işlemidir. PRP vücutta enjekte edildiği bölgelerde kök hücreleri uyarıp aktif hale geçirerek dokuların yenilenmesine yardımcı olan bir tedavi biçimidir. PRP içindeki trombositler, kanda var olan hücrelerdir. Bu hücreler kanın pıhtılaşma veya akışkanlık özelliklerini ve yaraların iyileştirilmesinde yara yerinin temizlenmesi görevlerini yerine getirir. Ayrıca son zamanlarda, fibroblastların çoğalması, böylece hasarlı bölgenin tamiri için gerekli hücresel yenilenmeyi sağlayan büyüme faktörleri içerdiği, sonuçta yaraların iyileşmesini sağlayan unsurların bu büyüme faktörleri olduğu anlaşıldı.
PRP yöntemi nasıl uygulanır?
PRP prosedürü kan alınması ile başlar. Özel bir tüp ve santrifuj yardımıyla trombosit açısından zengin plazma hazırlanır. Sonra bu plazma problemli bölgeye enjekte edilir. Enjeksiyon bölgelerindeki trombositler yoğun bir şekilde büyüme faktörlerinin serbest kalmasını sağlar. Büyüme faktörleri, kollajen ve hyaluronik asit üretimini artırıp, yeni kılcal damarların oluşmasını ve cildin daha fazla kan alarak kendini hızla yenilemesini sağlar.
Alıntı
Bir önceki yazımız olan Kontakt Lens gözü kör eder mi? başlıklı makalemizde kontak lens erirmi, kontak lensin zararları ve kontakt lens hakkında bilgiler verilmektedir.
Bu Yazıya 0 Yorum Yapılmış
0,853 saniyede 226 sorgu yapıldı.